Bison Kit Contactlijm Transparant 250ml


Omschrijving:

– Kristalhelder
– Direct vast
– Super sterk
– Universeel

Gegevens

Merk: Bison
Model: kit transparant
Vochtbestendigheid: Goed
Viscositeit: ca. Vloeibaar
Vastestofgehalte: ca. 21%
Kleur: Transparant
Inhoud: 250ml
Levering: 1 blik

Informatie

Productomschrijving

Super sterke, glasheldere, universele contactlijm op basis van polyurethaanrubber, kunstharsen en oplosmiddelen.

Toepassingsgebied

Uitermate geschikt voor het verlijmen van vele transparante materialen zoals plexiglas, perspex, polycarbonaat. Lijmt ook (kunst)leer, vinyl, zacht pvc,
kurk, canvas, textiel en vele harde en zachte kunststoffen zoals PVC, ABS en polystyreen. Zeer geschikt voor het repareren van bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, boekenkaften, naamplaatjes of bij het maken van (hobby) knutselwerken. Uitermate geschikt voor het lijmen van vijverfolie in PVC. Niet geschikt voor polystyreenschuim (Tempex®, piepschuim), polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP).

Eigenschappen
· Kristalhelder
· Direct vast
· Super sterk
· Verkleurt niet
· Geschikt voor materialen onder belasting
· Universeel
· Vocht- en vorstbestendig
· Eenvoudig te verwerken

Voorbereiding

Verwerkingsomstandigheden: Lijm en te lijmen delen op kamertemperatuur verwerken. Relatieve luchtvochtigheid dient lager dan 65% te zijn. Dit om blaasvorming in het eindresultaat te voorkomen. Na bevestigen is corrigeren niet meer mogelijk. Test altijd eerst op een (onopvallend) deel van de ondergrond.

eisen oppervlakken: Oppervlakken moeten droog, schoon, stof-, vetvrij en goed passend zijn. Reinig en ontvet de te verlijmen oppervlakken voor een optimaal resultaat.
Voorbehandeling oppervlakken: Voor een optimaal resultaat eerst ontvetten.

Gereedschap: Stevige kwast of fijngetande (1 mm) lijmkam voor het instrijken van grote oppervlakken. Aandrukrol of rubber hamer voor het stevig samenvoegen van de materialen.


Verwerking

Verbruik: 2-2,5 m2/liter, tweezijdig aangebracht, afhankelijk van de aard van de te lijmen materialen.
Gebruiksaanwijzing:
Voor gebruik goed oproeren. Bij voorkeur niet verdunnen Lijm dun en gelijkmatig aanbrengen op beide oppervlakken m.b.v. fijngetande lijmkam (1 mm) of kwast. Beide delen 10 tot 25 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt materialen samenvoegen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Voorkom insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aankloppen, -rollen of persen.
Vlekken/resten: Natte lijmresten direct verwijderen met Ontvetter/Verdunner voor Bison Kit®. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen of met een verfafbijtmiddel (vooraf testen).
aandachtspunten: Voor een optimaal resultaat moeten zowel de lijm als de te lijmen delen op kamertemperatuur zijn (zeker niet verwerken beneden +10°C). De eindsterkte van de verbinding is afhankelijk van de toegepaste druk. Druk daarom zo goed mogelijk over het gehele oppervlak. Indien de lijmverbinding bij poreurze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.


Opslagcondities

Minimaal 24 maanden na productie. Aangebroken verpakking beperkt
houdbaar. Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats


Garantie

Alleen op fabrieksfouten.

Recht van retour

U heeft een zichttermijn van 14 dagen. Indien het product niet naar wens is kunt deze aan ons retourneren. Het product kan alleen retour worden gestuurdSource link